Ontmoet de makers! 


Isabelle Heling

Visual Storyteller; Illustrator& Animator

In mijn werk ben ik altijd op zoek naar manieren om mensen iets duidelijk te maken. Een educatieve manier van storytelling. Ik houd me binnen mijn kunstenaarschap graag bezig met maatschappelijke vraagstukken.  Aanleidingen voor mijn verhalen komen vaak voort vanuit mijn eigen kwetsbaarheden. Mijn inspiratie haal ik  grotendeels uit het binnenste van mijzelf. Waardoor ik mezelf dus ook kwetsbaar op moet stellen om tot de kern te komen van de onderwerpen. Zo krijgen mijn verhalen snel een persoonlijke en diepere lading. Naar aanleiding van de opdracht kies ik het geschikte en passende medium en werk ik daar in verder.

Portfolio site:

www.isabelleheling.com 

https://www.instagram.com/isasillustrations/

 


Lars Kramer

Wat ik in mijn werk vooral op zoek zijn tegenstellingen om een vraag op te roepen. Een onderwerp suggereren vind ik interessanter dan het te verklaren, waardoor er ruimte voor interpretatie ontstaat en de kijker misschien meer wilt weten.

Tegenstellingen tussen kleur, vorm figuratief en abstract gebruik ik om de gewenste sfeer over te brengen, gekoppeld aan persoonlijke gevoelens die ons onderscheiden of juist verbinden. Vaak zoek ik de spanning niet in het willen verbeteren van de wereld, maar persoonlijkere onderwerpen die mensen aan het denken zet of verbind. Hierdoor hangt mijn werk vaak tussen autonoom en commercieel in met composities die verwijzen naar mijn achtergrond als grafisch ontwerper. Olieverf, spuitbussen en een iPad zijn mijn meest gebruikte mediums.

  Portfolio site:

      https://misterlarryk.wordpress.com


Carlijn van der Leede

Illustrator / visual storyteller

Terugkerend in mijn werk zijn maatschappelijke onderwerpen en het gebruik van beeldmetaforen. Mijn werk is verder vrij divers. Zo zie ik naast tekenen en schilderen ook fotografie, collage en 3D-werk als manieren om te illustreren. Inhoudelijk kan mijn werk variëren van bijvoorbeeld kritische kunst en redactionele illustratie tot realistische schetsen, fictie of gepersonaliseerde werken. Ik vind het leuk om me in verschillende onderwerpen en technieken te verdiepen en zo creatieve uitdagingen aan te gaan. 

Portfolio site:        https://carlijnvdleede.wixsite.com/art-illustration 


Marena Oosterbaan

Illustrator / visual storyteller

Met mijn illustraties probeer ik positiviteit te verspreiden. Ik ben oplossingsgericht en werk graag aan verschillende projecten, met variërende materialen. Ik ben dol op de natuur, boomhutten, fossielen, taart, aquaria en onopgeloste mysteries. 

Portfolio site: https://marenaoosterbaan.myportfolio.com/


Maartje Soeters

Illustrator / visual storytelling

In mijn werk kaart ik graag problemen aan die spelen in de maatschappij en in het milieu, vaak met een activerende en informerende toon.

Ik kijk per project wat voor stijl ik er aan wil koppelen, en ik ben daarin erg experimenteel en flexibel. Maar ik zou mijn stijl over het algemeen als organisch omschrijven. 

Portfolio site:

https://maartjesoeters.wixsite.com/portfolio 


Denise Vervuren

Illustrator / visual storyteller

Als visual storyteller probeer ik mijn publiek een onderwerp op een vermakelijke en educatieve manier te laten begrijpen. De thema’s die ik graag gebruik in mijn werk zijn verhalen over geschiedenis, folklore en dystopische werelden. Deze geven mij de vrijheid het op mijn eigen manier te interpreteren. Maar ik sta natuurlijk open voor vele andere, soms zwaardere, thema’s. Met de kracht van veel kleur, textuur, patronen en een sterk concept breng ik deze verhalen tot leven.

Portfolio site:

https://www.denisevervuren.com/ 


Julia Windt

Visual Storyteller: illustrator & animator

Als illustrator wil ik de wereld helpen: beeld maken met een informerende en/of journalistieke doel. Actuele onderwerpen, underground thema’s en de vergeten verhalen inspireren mij om beeld te maken. Naast illustrator werk ik ook graag met animatie: gifjes, moving illustration en kleine animaties om het verhaal beter uit de verf te laten komen. Ik sta open voor samenwerkingen met illustratoren die er een beetje animatie in willen stoppen.

Portfolio site:

www.juliawindt.com